Stalking

Wanneer u wordt gestalkt, kunnen wij voor u onderzoeken wie de stalker is en wettelijke bewijslast vergaren welke u kunt gebruiken voor juridische stappen tegen de stalker zoals het doen van aangifte. Desgewenst begeleiden wij u bij het contact met de politie zodat zij gericht de stalking kan stoppen middels justitiële bevoegdheden. Enkele gedragspatronen kunnen duidelijk wijzen op stalking zoals het achtervolgen, bedreigen, herhaaldelijk opbellen, sms’en en mailen of bespieden. Het is meestal erg vervelend en bovenal beangstigend wanneer men lastig wordt gevallen door een bepaald persoon of zelfs een groep daders. Wanneer dit stelselmatig gebeurd, kunnen we spreken van stalking.

In veel gevallen ervaren we dat het gaat om gebeurtenissen die op zichzelf niet direct strafbaar zijn, zoals het toesturen van brieven, cadeaus, fotograferen vanaf de openbare weg, opbellen of berichten op social media naar het slachtoffer. Hoewel deze daden zelf niet illegaal zijn, is het contact voor het slachtoffer bij stalking ongewenst en is bovendien de frequentie van het gedrag hoog. Hierdoor kan het een vorm van stalking worden, wat strafbaar is.

Langdurige stalking kan sterke gevoelens van depressie, schaamte, angst, minderwaardigheid en machteloosheid veroorzaken. Iets wat voorkomen kan worden wanneer stalking vroegtijdig beëindigd wordt. BNNR Recherche kan daarbij helpen! Niet alleen door te onderzoeken met moderne technieken en bewijzen te verzamelen, maar ook bij de eindrapportage en het begeleiden bij juridische stappen. Vaak adviseren we ook een confronterend gesprek tussen ons en een verdachte waardoor deze meestal de stalking zal stoppen aangezien hij of zij zich ‘gepakt’ en ook ‘bespied’ voelt. Wij lichten de mogelijkheden graag toe in een vrijblijvende intake.

Stalking Onderzoek Detective