Ziekteverzuim

Vermoedens van onrechtmatig ziekteverzuim? Heeft u een werknemer die stiekem bijklust terwijl hij ‘ziek’ is? Of officieel is de fraudepleger arbeidsongeschikt, maar van getuigen hoort u dat deze persoon gewoon aan het sporten is… Wacht dan niet langer! Wij doen onderzoek naar ziekteverzuimfraude en leveren de bewijzen die u nodig heeft de medewerker te confronteren en in veel gevallen is het arbeidscontract desgewenst te ontbinden.

Onrechtmatig ziekteverzuim kost het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen!

Meestal zijn er vermoedens of signalen die wijzen op onterecht ziekteverzuim. Een bekende ziet hem of haar gedurende het ziekteverlof dingen doen die eigenlijk niet mogelijk zijn. Ook al bent u er misschien tegen verzekerd als werkgever, u wilt natuurlijk niet dat iemand de zaken verdraaid, liegt over een ziektepatroon of zwart voor zichzelf werkt. Vaak is een verzekeraar zelfs bereid de kosten voor een recherche-onderzoek (gedeeltelijk) te betalen. Stel een voorbeeld naar uw andere medewerkers en laat zien dat dergelijke praktijken niet kunnen binnen uw bedrijf. Middels observaties, bronnenonderzoeken, getuigenverklaringen en/of aanvullende bewijzen, zorgen wij dat de waarheid achterhaald wordt!

Het signaal dat u geeft aan andere medewerkers met harde bewijzen is duidelijk en werkt zeer preventief. Na het vaststellen van onrechtmatig ziekteverzuim verzorgen wij een heldere rapportage met bewijzen voor het dossier. Daarna kunnen wij een strategisch advies gegeven over de vervolgstappen. Naast een confronterend (ontslag)gesprek met de betreffende medewerker staan wij u desgewenst bij tijdens eventuele zaken die voortvloeien.

Leg het probleem aan ons voor (vertrouwelijk!) en we mailen de mogelijkheden:

  Naam (verplicht)      

  Uw emailadres         

  Telefoonnummer     

  Uitleg probleem      

  Neem de anti-spam code over: captcha

   

  Ziekteverzuim onrechtmatig