Merkenfraude

Vervalsing van merken of onterecht gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal, allerlei vormen van merkenfraude kunnen door ons onderzocht. Een merk heeft het doel om een product of dienst van die van een ander te onderscheiden, dit kan in kwaliteit, imago of creatief opzicht zijn. Bij het namaken of sterk op een merk laten lijken van producten of diensten, wordt er inbreuk gemaakt op het merkenrecht. Wij kunnen u helpen bij het opsporen en bestrijden van merkenfraude. Wij voeren onder andere onderzoeken uit naar producten als cosmetica, medicijnen, computerapparatuur, kleding, sigaretten, voedingsmiddelen, horloges, beeldmerken, inktpatronen, wasproducten, gereedschap, muziek en software. Als mystery guest kunnen wij ook verkooppunten opsporen en zo bewijslast tegen vervalsingen of parallelle import vergaren.

U kunt namelijk ook last hebben van import die los van de reguliere markt plaats vindt. Producten die onder de prijs worden aangeboden of gepatenteerde diensten die heel veel gelijkenis vertonen met uw aanbod. Als u veel heeft geïnvesteerd in onderzoek, ontwikkeling, marketing en imago, wilt u deze vervalsingen en inbreuk op het merkenrecht uiteraard opsporen en aanpakken.

De kwaliteit van nepartikelen is vaak inferieur maar de gelijkenis is soms zó goed dat het product niet van echt is te onderscheiden. Het imago van het merk dat nagemaakt wordt, zal echter aangetast worden omdat de inferieure kwaliteit wordt verbonden aan dit merk. Dit geldt niet alleen voor tastbare producten maar ook voor online diensten en geluid- of beeldmerken. Wij kunnen u van dienst zijn bij het (digitaal) opsporen van namaak waarna we bewijzen kunnen verzamelen onder andere door het doen van pseudo kopen, het observeren van de betrokkenen en recherche naar herkomst van producten. Waarheidsvinding die kan dienen bij een proces in de rechtbank of een schikking met betreffende betrokkenen tijdens een confrontatie.

Merkenfraude onderzoek