Incasso

Wij staan klanten bij ter invordering van onbetaalde facturen, juridische geschillen over betalingen en openstaande schulden. Wij weten hoe belangrijk een goede en blijvende klantrelatie is en werken derhalve correct doch dwingend. Uit onze ervaring weten we dat door het het netwerk van BNNR Incasso de klant of schuldenaar sneller tot betaling van een rekening overgaat. Meestal zonder tussenkomst van een advocaat, gerechtsdeurwaarder of proces. Wij kennen de wegen van incasseren bij zowel kleine als hele grote bedrijven en gaan met de te vorderen partij in overleg over betaling, eventuele betalingstermijnen of beslaglegging (als we er echt niet anders uit komen). Wij kunnen onafhankelijk vorderingen tot 25.000 euro incasseren. Incasso’s boven dit bedrag kunnen wij in samenwerking met een advocaat vorderen.

No cure no pay, indien mogelijk

Wij kunnen incassozaken meestal aannemen op basis van no cure no pay. De kosten voor onderzoek en incasso worden namelijk over het algemeen verhaald op de klant onder de Wet Incassokosten. Alleen wanneer er buiten deze vergoeding extra kosten gemaakt zijn (voor bijvoorbeeld specifieke onderzoeken of opsporing), brengen we deze aan u in rekening. Tevens doen wij onderzoek naar uiteindelijke verhaalsmogelijkheden met recherchebevoegdheden. Wij kúnnen en mogen dus meer onderzoeken dan een ‘gewoon incassobureau’.

Bij de incassowerkzaamheden wikkelen wij de volledige procedure af, van eerste contact met de klant tot aanmaningen en uiteindelijk -zo nodig- gerechtelijke procedures met vordering van de gemaakte incasso- en recherchekosten. Daarbij kan ook gedacht worden aan conservatoire beslaglegging (vooraf aan de uitspraak van een rechter) of executiemaatregelen en het aanvragen van een faillissement als incassomethode. Vanuit de Wet Incassokosten, gelden de maximale vergoedingen voor incassowerkzaamheden, wij praten u hier graag over bij.

Vaak is het ook goed te kijken naar de gebruikte algemene voorwaarden in verband met de ‘Wet Incassokosten’. Wij adviseren bij het opstellen van de incasso artikelen in de algemene voorwaarden zodat sneller tot vorderen overgegaan kan worden.

 

Incasso diensten verhaling