Internetfraude

Elke dag verschijnen er artikelen over internetfraude in de krant en steeds vaker horen we dat bedrijven en particulieren met deze vorm van misdaad te maken krijgen. Er kwamen afgelopen jaar bijna drie keer zoveel meldingen over fraude via internet binnen bij Fraudehelpdesk.nl als het jaar ervoor. Deze stijging komt volgens hen onder andere omdat ‘blijkt dat opsporingsinstanties er weinig of niets mee doen.’

Het blijft vaak bij het doen van aangifte of een melding omdat justitie niet de tijd, kennis en middelen heeft om internetfraude goed te kunnen bestrijden door het ontbreken van bijvoorbeeld duidelijke wetgeving, voldoende aangiftes of harde bewijzen. Hierdoor belanden internetfraudezaken niet zelden ‘op de plank’ waarna er niks meer mee gebeurd. Daders kunnen vaak lang ongestraft aan het werk gaan met marktplaatsfraude, oplichting of andere cybercrimes. Wij kunnen dit stoppen door voor u een onafhankelijk onderzoek te starten en voor hard bewijsmateriaal te zorgen! Na onze opsporing van de dader(s) en rapportage, zijn er mogelijkheden voor een confronterend gesprek, verhalen voor de schade, aangifte en bijvoorbeeld een civiel proces.

Onze experts, elk op hun eigen vakgebied, onderzoeken diverse soorten digitale fraudes en misstanden. Op onze website noemen we een aantal voorbeelden, maar ons onderzoeksveld is veel breder dan wij kunnen beschrijven. Daarom bespreken we graag in een persoonlijke meeting de mogelijkheden.

 

Internet Fraude