Declaratiefraude

Foutieve bonnen ingeboekt, vreemde spookfacturen in uw administratie, kosten voor niet gemaakte zakenreizen of vermiste voorraad boekingen?  Dit kan duiden op declaratiefraude. Bij veel declaratie onderzoeken zijn er sporen van financiële fraude in de administratie verborgen. Het analyseren van de boekhouding vanuit een ander  perspectief, levert vaak goede resultaten.

Men hoort het steeds vaker… declaratiefraude in de zorg, dure zakenreizen in de politiek, extra tankbonnen van uw salesmanager of spookfacturen van een niet bestaande onderneming. Onregelmatigheden die een hoop geld kunnen kosten wanneer u er niet vroeg genoeg bij bent. Wij verzorgen de complete screening van uw boekhouding om foutieve declaraties te kunnen opsporen en graag adviseren wij ook over preventieve methodes en tools. Wanneer nodig werken wij samen met fiscalisten,  accountantskantoren of softwareprogrammeurs (boekhoudprogramma’s kunnen zelf soms direct verifiëren).

Fraude met declaraties herkennen

Wanneer iemand binnen uw bedrijf argwaan wekt, zouden bepaalde signalen kunnen wijzen op fraude waarbij er geld verduisterd wordt of financiën direct naar deze persoon/personen vloeien. Voorbeelden van deze signalen zijn onder andere een plotseling hoog uitgavenpatroon, dure nieuwe auto(s),afwijkend declaratiegedrag, ernstige financiële problemen, vreemde relatie(s), het niet opnemen van verlofdagen, vaak stiekem privé telefoneren op de zaak, aankoopbonnen laten verdwijnen, de voorraad administratie is niet up-to-date of een algemene rommelige administratie (‘dat komt binnenkort wel’)… wees dan extra alert en schroom niet ons te bellen of mailen voor advies!

 
Declaratie Fraude onderzoeken