Misbruik auto van de zaak

We komen veel vormen tegen van misbruik van zakelijke auto’s of leasewagens. Soms vrij onschuldig waarbij een gebruiker stiekem ook een paar ongeoorloofde privé kilometers met de auto rijdt, maar vaker zeer serieuze misstanden. Fraude met tankpassen, een bijbaan als koerier in de auto van de andere baas of grootschalige verscheping van leasewagens, het komt helaas steeds meer voor.

Enkele voorbeelden die we zoal tegenkomen;

  • Herhaaldelijk met opzet gemaakte schades aan auto’s van de zaak die voor te veel geld door bevriende autoschadeherstelbedrijven worden behandeld.
  • Ongeoorloofd privé gebruik van de zakelijke auto waarbij kilometerdeclaraties niet kloppen of tellers teruggedraaid worden.
  • Verduistering of ‘verdwijning’ van dure lease-auto’s via doorverkoop aan duistere partijen.
  • Nagemaakte tankpassen of onjuiste declaraties waarbij benzine in jerrycans wordt overgetankt.
  • Rijden met ‘dubbele ladingen’ voor privé gewin of ontduiking van accijnzen of papierwerk.

Naar dergelijke zaken kunnen wij onderzoek doen en de bewijslast leveren voor een confrontatie met de medewerker of zelfs voor een civiel of strafrechtelijk proces. Middels diverse technieken van observaties tot GPS tracering, kunnen wij auto’s volgen, personen observeren of zelfs de hele vloot aan zakelijke auto’s in de gaten houden. Wij vertellen u er graag meer over bij een vrijblijvende intake.

Misbruik Auto van de Zaak - Lease auto vermissing