Afpersing of chantage

Met geweld of bedreiging tot geweld afgeperst worden is zeer kwalijk! Heeft u te maken met afpersing of chantage waarbij goederen, geld of andere zaken spelen? Dan kunnen wij u het bewijs leveren tot een strafrechtelijke zaak of juist alleen een confronterend gesprek met desgewenst mediation. Vreemde ogen dwingen! Want wanneer wij een compleet dossier met harde bewijzen overleggen, zal dit de dader(s) zeker verrassen.

Afpersing of chantage kan voor veel angst zorgen en uw leven gaan beheersen. Soms kan of wil de politie niks doen, of bent u bang dat zaken openbaar worden wanneer u aangifte doet. Wij kunnen u helpen en advies geven welke stappen het beste ondernomen kunnen worden. Met een betrouwbare begeleiding gaan we alle mogelijkheden langs en kiezen we voor u de beste opties. Wij leveren bewijsmateriaal en kunnen een dossier opmaken om bijvoorbeeld beslagen ten ijs aangifte te doen of in de privésfeer te bemiddelen en zaken op te lossen.

Chantage

In spreektaal wordt chantage vaak als synoniem voor afpersing gebruikt. Chantage is feitelijk iets anders, namelijk het onrechtmatig afdwingen door bedreiging met openbaarmaking van geheimen (waar of niet waar) die de goede naam kunnen schaden. Bij Afpersing gaat het dus om af laten geven van goederen door bedreiging of geweld en niet van kennis/geheimen. Chantage valt dan ook eigenlijk voor het Nederlandse Strafrecht onder een ander delict dan afpersing, namelijk afdreiging! Goed om te weten bij het doen een aangifte of het maken van een strafrechtelijk dossier, waar wij u meer over kunnen vertellen bij een intakegesprek.

 

Afpersing chantage onderzoek