Employmentscreening

Wij controleren bij employmentscreening de juistheid van gegevens van sollicitanten of nieuwe toekomstige medewerkers. Dit kan gaan om de controle van curriculum vitae, diploma’s, referenties, lidmaatschappen in de privé sfeer, nevenfuncties, openbare aangelegenheden op internet of een (nog niet vervallen) concurrentiebeding. Na ons onderzoek heeft u de nodige informatie om uw beslissing te nemen over een aan te nemen medewerker.

Wij screenen met diverse methodes, zowel via eigen kanalen als nieuwe gegevens. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer éénmaal een contract gesloten is. Aangezien we in een lastige arbeidsmarkt zitten, zullen sollicitanten geneigd zijn hun CV of referenties (bedoeld of onbedoeld) veel rooskleuriger voor te stellen, met alle gevolgen van dien. Een gedegen controle vooraf door ons zal kosten besparen en uw imago sparen.

Wij merken dat veel internationale bedrijven door ons hun nieuwe medewerkers laten screenen. Net alleen door de verplichting in sommige landen bij wet, maar ook omdat nalatigheid verweten kan worden als een werkgever niets heeft nagetrokken vooraf. Veel wisselingen in personeel is bovendien slecht voor het imago, dus dat wil elke werkgever voorkomen.

Employment Screening van personen buro