Incasso

Naast recherchewerkzaamheden bieden wij ook incasso diensten ter invordering van onbetaalde rekeningen en openstaande schulden. Wij weten hoe belangrijk een goede en blijvende klantrelatie is en gaan vriendelijk doch dwingend te werk. Uit onze ervaring weten we dat door BNNR Incasso de klant of schuldenaar sneller tot betaling overgaat. Meestal zonder tussenkomst van een advocaat, gerechtsdeurwaarder of proces. Wij kennen de wegen van incasseren bij zowel kleine als hele grote bedrijven en gaan met de te vorderen partij in overleg over betaling, eventuele betalingstermijnen of beslaglegging (als we er echt niet anders uit komen). Wij kunnen onafhankelijk vorderingen tot 25.000 euro incasseren. Incasso’s boven dit bedrag kunnen wij in samenwerking met een advocaat vorderen.

No cure no pay, indien mogelijk

Wij kunnen incassozaken meestal aannemen op basis van no cure no pay. De kosten voor onderzoek en incasso worden namelijk over het algemeen verhaald op de klant onder de Wet Incassokosten. Alleen wanneer er buiten deze vergoeding extra kosten gemaakt zijn (voor bijvoorbeeld specifieke onderzoeken of opsporing), brengen we deze aan u in rekening. Tevens doen wij onderzoek naar uiteindelijke verhaalsmogelijkheden met recherchebevoegdheden. Wij kúnnen en mogen dus meer onderzoeken dan een ‘gewoon incassobureau’.

Bij de incassowerkzaamheden wikkelen wij de volledige procedure af, van eerste contact met de klant tot aanmaningen en uiteindelijk -zo nodig- gerechtelijke procedures met vordering van de gemaakte incasso- en recherchekosten. Daarbij kan ook gedacht worden aan conservatoire beslaglegging (vooraf aan de uitspraak van een rechter) of executiemaatregelen en het aanvragen van een faillissement als incassomethode.

Vanuit de Wet Incassokosten, gelden de volgende maximale vergoedingen voor incassowerkzaamheden;

Hoofdsom                                  Hoogte incassokosten
Over de eerste 2500 euro                      15%  (minimaal 40 euro)
Over de volgende 2500 euro                  10%
Over de volgende 5000 euro                  5%
Over de volgende 190.000 euro             1%
Over het meerdere                                  0,5%  (maximaal totaal 6775 euro)
(soms verhoogd met BTW, in zeer specifieke gevallen)

 

Vaak is het ook goed te kijken naar de gebruikte algemene voorwaarden in verband met de vrij nieuwe ‘Wet Incassokosten’. Wij kunnen adviseren bij het opstellen van de incasso artikelen in de algemene voorwaarden zodat sneller tot vorderen overgegaan kan worden.

 

Incasso diensten verhaling